Menu
0

Over ons

Door glas en kristal liefhebbers wordt wel eens gevraagd: ”Waar komt de passie voor glas en kristal uit Leerdam vandaan”? Eigenlijk is het eenvoudig te verklaren, als je weet dat de familie geschiedenis in deze glasstad zijn oorsprong vindt. Van kinds af aan iedere zondag naar mijn opa en oma . “De hut” (bijnaam van de glasfabriek) was hét gespreksonderwerp en mijn opa vertelde altijd de mooiste verhalen over zijn prachtige beroep als glasblazer van Leerdams kristal en glas.

Zo kan ik me goed herinneren dat mijn opa ons met veel enthousiasme op de hoogte bracht van de laatste nieuwtjes op de hut en dat hij met veel trots zijn nieuwste aanwinsten van kristal en glas liet zien. Destijds werden afgekeurde objecten namelijk aan personeel verkocht voor enkele kwartjes! 

Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in de literatuur over glaskunst uit Leerdam en kwam meer te weten over grote namen als  A.D. Copier, Berlage, K.P.C de Bazel, Floris Meydam, Willem Heesen, Siem van der Marel en vele andere. De ontwerpers van al die schitterende vazen, spijkerbollen en beelden bij mijn opa en oma thuis. Al snel kocht ik mijn allereerste stukje glaskunst van een “Hutter” en voordat ik het wist was ik de trotse eigenaar van tientallen prachtige glaskunst objecten uit Leerdam.

In de loop der jaren heb ik meesterglasblazer Arie van Loopik en voormalig hoofdontwerper van Royal Leerdam Siem van der Marel persoonlijk leren kennen. Ik heb de kans gekregen om samen met Siem van der Marel een Leerdam Unica te mogen ontwerpen. Ook heb ik een bijdrage mogen leveren aan een documentaire over Arie van Loopik, de voormalig rechterhand van Andries Copier, Floris Meydam en vele andere glaskunstenaars.  U begrijpt dat een jongensdroom werkelijkheid is geworden!

Tot op de dag van vandaag blijf ik mijn verzameling uitbreiden met de mooiste glas en kristal objecten uit Leerdam. Net zoals mijn opa wil ik al mijn aanwinsten graag kunnen delen met andere en dat is de reden dat ik www.kristal-glas.nl ben gestart. Op de website toon ik u niet alleen de mooiste glaskunstobjecten vanuit mijn eigen verzameling, maar ook van het Nationaal Glasmuseum en Royal Leerdam Kristal, waar ik enige tijd geleden een prettige samenwerking mee ben aangegaan.

Zowel verzamelaars als liefhebbers van oud, modern of hedendaagse kunst ervaren de grote verscheidenheid aan glaskunstobjecten op www.kristal-glas.nl Daarnaast toon ik op de website  diverse prachtige geschenken die symbool kunnen staan voor de vele facetten van het leven. Denkt u eens aan een geboorte, huwelijk, jubileum of een blijvende herinnering met een persoonlijk gegraveerde tekst.

Glaskunst in een beleving en moet u desgewenst kunnen zien en aanraken. De keuze was dan ook niet moeilijk toen de mogelijkheid zich aandiende om een galerie te openen. Elke woensdag, donderdag en vrijdag van 13:00-17:00 en elke zaterdag van 10.00 uur -17.00 uur of ’s avonds op afspraak bent u van harte welkom aan de Hoogstraat 45 te Leerdam om de collectie zoals Kosta Boda te komen bewonderen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €0,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta