x
Schrijf je in en je ontvangt onze laatste trends, updates & aanbiedingen.

Klantenscore: 9,0 / 10 op basis van 104 beoordelingen

Oranjevaasje

Oranjevaasje 'Koninklijk Koper'
€ 249,00

Binnen 2 werkdagen in huis

Vragen? Bel ons voor meer informatie
Tel: +31 (0)345-637599

Niet goed, geld terug

Gratis verzending

Ook af te halen in Leerdam (Hoogstraat 45)

Gratis retour

Glaskunst beschrijving

Details

Royal Leerdam Crystal en het Nationaal Glasmuseum slaan de handen ineen voor een unieke samenwerking ter ere van de koperen bruiloft van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 2 augustus 2014. De liefde tussen koning Willem-Alexander en koningin Máxima én de liefde voor kristalglas zijn verenigd in het nieuwe Oranjevaasje ‘Koninklijk Koper’, dat Royal Leerdam Crystal en het Nationaal Glasmuseum samen uitgeven.

Bijna 13,5 jaar geleden vroeg ‘onze’ toenmalige prins Máxima Zorreguieta ten huwelijk op het ijs te midden van ijskristallen. Nu is deze liefde voor eeuwig vastgelegd in kristalglas. Wij zijn trots dat industrieel vormgever Marcel Wanders ter gelegenheid van hun 12,5 jarig huwelijk een nieuw Oranjevaasje heeft ontworpen. Marcel Wanders (Boxtel, 1963) is één van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment. Hij is internationaal bekend om zijn meubelen, interieurs en eigenzinnige art direction en werkte al eerder met het materiaal glas. Wanders ontwerpt voor het 12,5 jarig huwelijk van het koninklijk paar een klassiek geribd Oranjevaasje in Cristal Superieur, het meest zuivere kristal van Europa. Hij heeft gekozen voor een traditionele bolvorm met twaalf en een halve optieklijn die het koperen jubileum symboliseert. De oranje geribde kelk wordt elegant gedragen door een kristalheldere voet.

Het Oranjevaasje wordt mondgeblazen en handgevormd door meester glasblazer Marco Lopulalan. Naast het vervaardigen van de uitgebreide collectie van Royal Leerdam Crystal is Lopulalan als één van de weinige glasblazers in Nederland gespecialiseerd in het maken van kelken en drinkglazen. Sinds 1927 worden de beroemde Oranjevaasjes bij belangrijke gebeurtenissen binnen de koninklijke familie en bij zaken van landelijk belang uitgebracht.

De Oranjevaasjes zijn zeer geliefde verzamelobjecten. Oranjevaasje Koninklijk Koper met een gelimiteerde oplage van 2002 exemplaren is een absolute must voor liefhebbers van kristal, glas en design.

Glaskunst Informatie

Glaskunst Informatie

Glasblazer / Glaskunstenaar Nee